perjantai 27. marraskuuta 2015

Hevosesittely

BBN. Herrasväen Pikkuleipä


Lempinimi: Hessu, Hese
Rotu: Piensuomenhevonen
Ikä: s. 2011/ 4v. (5v.)
Väri: Rautias, kuonoläsi
Sukupuoli: Ori
Säkäkorkeus: 144cm
Varusteväri: Limenvihreä
Koulutustaso:
ko:HeB re:70cm me:50cm ye:90cm
Paras kaveri: Tane
Omistaja: Hanska, Ratsutila BonBon
Tekijä: Hanska, Ratsutila BonBon


Hessun tein joskus heinäkuussa, sillä ajatuksella, että siitä tulisi piensuokki, ja niinhän siitä tulikin! Sen valmistus oli aika hauska projekti, tein upotetun turpa merkin ja vaalenpunaiset sieraimet ensi kertaa, sekä tuuhean suokkimaisen harjan. Hessu miellytti jo alusta alkaen omaa silmää, ja onkin varmaan hienoimpia, ellei hienoin fleecestä tekemäni hevonen, ja sillä on tärkeä paikka tallissa projeksi kouluponinani. Nuori ikä johtuu lähinnä vanhemmista.

isä: KK Ei Täällä Auta Itku (5 tai 6 v.)
emä: KW Barbaralli (5-6 v.)

Kuten jo tuli mainittua, Hessu on kouluhevonen, mutta hyppää kohtalaisen hyvin ja reippaasti. Ratsastaessa vaatii todella paljon ratsastajalta nuoren iän takia, joten se on täysin yksityinen hevonen, jolla siis vain minä ratsastan. Herra on kyllä miellyttämishaluinen, mutta varmuus siitä, miten päin jalat ja pää laitetaan puuttuu, joten on hieman säheli, mutta kiltti. Omaa tasaisen mukavat askeleet, kokoon nähden hieman pienet mutta mukavasti niilläkin eteenpäin puksutetaam. Maastossa tosi rento ja nauttii joka hetkestä.
Oikea ruusukehai kunhan löytyy yhteinen sävel!
Hoitaessa peruskiltti, mutta silti niitä päiviä on paljon, jolloin uhitellaan ja yritetään esittää pomoa, sekä kaikki parin metrin säteellä olevat tavarat lentävät pitkin tallia. Ruuan kerjääminenkin kuuluu settiin, mutta kerran kun oikein napakasti Hessulle huomauttaa, että kuka se pomo on, herra rauhoituu ja osaa käyttäytyä asiallisesti. Taluttaessa samankaltainen, edelle rynniessä pitää muistaa olla vain napakkana.

Varusteet:
Hessulta löytyy kaiken näköistä, kuten vihreä riimu turpapehmusteella sekä -naru. Suitsina Hessulla ovat enkut kaksoisturparemmillä ja limenvihreillä fleecepehmusteilla, sekä hackamoret niin ikään vihreill pehmusteilla ja -strasseilla hieman kevyempään humputteluun. Varustekorin kätköistä löytyvät myös näyttely riimu, sekä Niitin lahjoittama vihreä pinteli. Hessun loimi on työn alla, mutta maastoillessa herralla käytetään oranssia heijastinloimea.

Poni pähkinänkuoressa:
Kaikesta rasittavuudestaan huolimatta rakastettavan luonteen omaava nuori suokkipoju, josta tulee isona vielä huippu kouluratsu! Potentiaalinen ratsu kuvauksellisella ulkonäöllä varustettuna, sekä hienon kisaponin varmuudella ja itseluottamuksella varustettu tulevaisuuden lupaus, niin kasvatus, -kuin ratsupuolellakin. Puolikas unelma! <3


-Hanska-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti