sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Hevosesittely

BBN. Dernière Danse


Lempinimi: Tane, Tauno, Taneli
Rotu: Ranskan ratsuponi
Ikä: 8.v / s. 2007
Väri: Ruunikko
Sukupuoli: Ori
Säkäkorkeus: 145cm
Varusteväri: Tummansininen
Koulutustaso: 
Ko:VaA  Re:90cm  Me:65cm  Ye:110cm
Paras kaveri: Hessu
Omistaja: Hanska, Ratsutila BonBon
Tekijä: Hanska, Ratsutila BonBon


Taneli on säikky kouluponi, kapasiteettia on vielä paaljon VaA ylöspäin. Ponnuakin ponilla riittäisi, mutta kyttää kaikkia esteitä, ja suoraan sanottuna pelkää niitä, joten ei herraa vitsitä sillä saralla enempää kiusata. Yleisilmeeltään hyvärakenteinen, orimainen kaula ja hieman arka katse silmäkulmassa. Menestynyt kohtalaisen hyvin näyttelyissä, kilpailu-ura vasta aluillaan, mutta tällä hetkellä haetaan varmuutta vielä KN Special radoilla. Myös pieniä esteitä käyty hyppimässä, hieman säheltäen ollaan maaliin päästy.Ratsastaessa oikein näpsäkkä ja kuuliainen, nurkissa piilevät möröt nyt joskus hyökkäävät päälle. Herkkä avuille ja on tarkka siitä, mitä ratsastaja selässä tekee. Omaa näyttävät askeleet, mutta niissä on onneksi helppo istua. Käyttää luonnostaan takaosaansa hyvin. Hyvällä ratsastajalla kulkee hienosti kaula kaarella, ja toteuttaa koululiikkeet erittäin kauniisti. Mörötkin unohtuvat kun Tauno pääsee kunnolla työn makuun.


Esteillä muuttuu kuin eri hevoseksi, todella säheli eikä tiedä miten päin ne jalat laittaisi. Kuumuu jo pienillä radoilla, pää kohoaa taivaisiin ja kaikissa nurkissa on Tauno- nimisiä poneja syöviä mörköjä. Kyttää joka estettä, erityisesti erikoisesteet ovat hurjan pelottavia. Tanelilla riittäisi kyllä kapasiteettia ihan metrin rataesteille asti, mutta edellä mainituista syistä sillä kisataan koulua.


Tauno on valmistettu ruskeasta velboasta, ja harjalankana on musta Novitan Rose. Tane valmistui noin 2 viikossa.


Tane on pienimuotoisessa oman tallin jalostuskäytössä. Hyvän rakenteensa ja ratsastettavuutensa ansiosta se on mukana BonBonin rrp jalostuksessa, ja tulevaisuudessa sille onkin tarkoitus teettää jälkeläisiä.


Varusteet
Tanelin varusteisiin kuuluu turparemmilliset suitset, joiden otsa- ja turpahihnassa on tummansinistä fleeceä pehmusteena, valkoiset tikkaukset, sekä otsapannassa siniset strassit. Tanella on myös tummansininen korvahuppu neulotulla yksityiskohdalla sekä valkoisella reunuksella.

Taunon riimu on mustaa nahkaa, jossa on koristeena sinistä pöllö kuosista nauhaa, sekä riimussa on tummansiniset pehmusteet. Tanella on tumman sininen riimunnaru.-Hanska-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti